Augustové zahraničné novinky

Zahraničie
415

Zahraničná rada Slovenského skautingu Vám prináša tie najdôležitejšie novinky z diania svetových skautských organizácií WOSM, WAGGGS a ICCS/ICCG, ktorých sme ako Slovenský skauting členom.

August i predaugustové obdobie sa nám nesie v duchu množstva zahraničných noviniek. Na začiatok si jednoducho zhrňme, čo sa to všetko vlastne stalo:

  • 22.7.-2.8.Roverway 2024, Nórsko – ,,North of the ordinary”
  • 1.8.-10.8. – CEJ 2024, Slovensko,,Rise and shine”
  • 17.8.-23.8. – World Scout Conference 2024, Cairo, Egypt 

WSC’24 Cairo, Egypt – pozdrav slovenskej delegácie

Ako už je spomenuté v júlových zahraničných novinkách, na Svetovej skautskej konferencii sa deje toho mnoho. Intenzívne plánovanie strategických krokov delegácií každej zúčastnenej NSO (národnej skautskej organizácie), stret rôznych kultúr počas International day a táto celá pestrosť programu nesúca sa celou konferenciou. Od prvého dňa po posledný, od zážitku k zážitku. 

Foto: Beka

Slovenská delegácia posiela fotky skrze ktoré môžete nasať kontrast Svetovej skautskej konferencie. Pokiaľ ťa zaujíma viac, priamo na stránke https://scoutconference.org/ sa dozvieš viac. 

Foto: Enrique Leon, World Scout Bureau

WOSM prešlo rebrandingom!

Redizajnované logo i znak WOSM, nový font a ďalšie novinky, ktoré sa ukážu časom. K tomuto viac ani netreba písať. 

Hoď očkom po https://www.scout.org/ alebo po IG profile WOSM @worldscouting https://www.instagram.com/worldscouting/ 

Zdroj: World scouting

Zahraničie volá nadšencov

WOSM úroveň volá

Dokonca aj svetová skautská úroveň potrebuje ‚power of goodness‘. Možno tým potrebuje práve to tvoje schopnosti, zručnosti i charizmu. 

Ak si myslíš, že tvoja cesta smeruje práve na medzinárodnú úroveň WOSM, tak v tom prípade nájdeš všetky potrebné informácie https://treehouse.scout.org/volunteer-open-call-2024.

Daj vedieť na international@skauting.sk, ak ťa ktorákoľvek ponuka zaujala. Vieme aj poradiť, ak je niečo nejasné 😉.

Zahraničná rada Slovenského skautingu na Slovensku

Aj v SLSK máš možnosť angažovať sa v rámci medzinárodných tém.

Pokiaľ si čo i len trochu nadšenec/nadšenkyňa do zahraničia, máš skúsenosti s medzinárodnými skautskými akciami alebo máš aj malý nápad, ako by si mohol/mohla prispieť do fungovania zahraničnej dimenzie v Slovenskom skautingu, s radosťou tvoje predstavy vypočujeme. A možno sa ti zapáči zahraničie natoľko, až ťa nakoniec privítame v Zahraničnej rade. Možností ako sa zapojiť je viac než dosť. Každý/á so zaujímavou myšlienkou je vítaný/á. 

Pokiaľ ťa ponuka zaujala, smelo napíš na international@skauting.sk. Tešíme sa na teba!

 

Predsedníčka Zahraničnej rady
ZDIEĽAŤ