Júlové zahraničné novinky

Zahraničie
604

Zahraničná rada Slovenského skautingu Vám prináša tie najdôležitejšie novinky z diania svetových skautských organizácií WOSM, WAGGGS a ICCS/ICCG, ktorých sme ako Slovenský skauting členom.

WSC je už za rohom

Už v auguste nás čaká Svetová skautská konferencia (WSC), na ktorej sa rozhoduje mnoho strategických krokov do budúcnosti, ktoré ovplyvňujú aj našu národnú organizáciu (NSO).  Pokiaľ ťa teda zaujíma aj dianie na celosvetovej úrovni, konkrétne na úrovni WOSM, možno sú toto infošky práve pre teba:

Kandidáti na World Scout Committee 2024-2027: scoutconference.org/candidates.

Pokiaľ ti pojem World Scout Committee nič nevraví, čekni túto stránku: https://www.scout.org/who-we-are/world-organization-scout-movement/world-committee.

Záujemcovia (bidders) o organizovanie významných zahraničných akcií: https://scoutconference.org/event-bidders/

Foto: WOSM

CEJ a Roverway 2024

…už za necelé dva týždne nás čaká na Slovensku CEJ 2024 (2.8.-9.8.), a momentálne (22.7.-2.8.) si už SVK kontingent na Roverway 24 užíva krásy Nórska. 

Sleduj sociálne siete SLSK, ak chceš vidieť, aké rôzne zážitky majú naši skauti na týchto dvoch veľkých zahraničných akciách!

Foto: Lukáš Bičkoš

Hľadáme nadšencov 

Hľadáme skautov, ktorí milujú zahraničie. Pokiaľ si nadšenec do zahraničia, máš skúsenosti so zahraničnou dimenziou v skautingu alebo akýkoľvek nápad, ako by si mohol prispieť do fungovania zahraničnej dimenzie v Slovenskom skautingu, veľmi radi ťa privítame v Zahraničnej rade. Každý s dobrým nápadom je vítaný.

Pokiaľ ťa ponuka zaujala, napíš na international@skauting.sk.

Predsedníčka Zahraničnej rady
ZDIEĽAŤ