Pohľadom na Spišský hrad sa naša expedícia akoby prehupla do svojej druhej polovičky. Doteraz sme sa od Bratislavy, čoby nášho štartovného bodu len vzďaľovali, no teraz sme otočili volantom o 180 stupňov a východ slnka sme mali už len v spätných zrkadlách nášho luxusného terénom overeného vozidla.
Neplánovaná pauzička
Ošľahaný vetrom, za čo iste môže aj otvorené okno na diaľnici a za tých pár dní s veľkou dávkou nových skillov (pozn. skúseností) nám tentokrát nerobilo absolútne žiaden problém nájsť tábor neďaleko podtatranskej obce Šuňava, kde táboril 70. zboru z Bratislavy. Mapa so zaznačenou jedinou pravouhlou zákrutou v širokom okolí s odparkovaným autom s BA značkami nám tiež trošku pomohlo. Zastavili sme teda hneď vedľa a poznačení únavou sme zaspali, teda som zaspal. Zobudil som sa až na zimu, niekoľko krát.
Ráno múdrejšie večera
Na táborisko sme sa dostali, až keď sa dodovi podarilo ma konečne vykopať z auta. Pri pohľade na prílišný úbytok svetla sme si povedali, že bude rozhodne lepšie si naše klasické procedúry nechať na ráno a tak sme len splynuli s prostredím a načúvali okolitým zvukom. Zakrátko sme splynuli so spacákom.
Na slovíčko s Lotom
Nový deň, nové sily. Zrejme aj vďaka tomu Dodo vyskočil z podsady s naštartovanou kamerou a už si hľadal svoju obeť. Nakoniec mu ochotný Lot odpovedal na všetko na čo sa len dalo. „Máme etapovú hru pre skautov, kde sa hrajú na povstalcov Slovenského národného povstania. Najskôr prišli do dediny Nemci, tých sa im podarilo vyhnať a snažia sa proti ním vzbúziť. Čo sa im teda nakoniec aj podarí.“začal Lot svojou odpoveďou na otázku táborového programu a pokračoval na tému táborenia: „Väčšinou sa snažíme striedať táboriská i keď toto je asi jediné na ktorom sme už tretí krát, naposledy však pred štyrmi rokmi.“
Tip na recept
Počas rozhovoru na tému kuchyňa, zásobovanie, služby a varenie nám Jastrab dal tip na zaujímavý recept: „Párance sú tradičné slovenské jedlo. Spočíva z veľmi jednoduchého receptu. Zmiešaš múku, vodu a soľ. Zamiesené cesto sa nechá odstáť, aby bolo vláčne a potom párať kusy, ktoré sa varia vo vode. Tie sa potom servírujú buď s tvarohom na sladko, či slano, alebo z rozpučenými zemiakmi s cibuľou.“ Dodáva však ešte, že príprava môže zabrať aj niekoľko hodín, takže je pravdepodobné, že obed bude meškať. Celý rozhovor na spomínané témy si budete môcť pozrieť na skaut.sk v seriáli Tábory 2010.
Ďakujeme a pokračujeme ďalej.