Zaujímaš sa o globálne témy? Možno zháňame práve teba

Skauting
335
Foto: Archív tímu Skauti myslia globálne

Tie najväčšie zmeny začínajú malým krôčikom. Čoraz častejšie sa stretávame s pojmami ako klimatická kríza, migrácia či udržateľnosť, čo sú témy, ktoré dnes hýbu svetom. V tíme Skauti myslia globálne veríme, že každý z nás má svoj diel zodpovednosti za to, kam sa svet uberá. Či už svojimi každodennými rozhodnutiami, alebo tým, že sa aktívne zapojíme do riešenia problémov, ktoré ovplyvňujú nás všetkých. Ak patríš medzi tých, ktorí chcú problémy riešiť, teraz je pravý čas pridať sa k nám.

Kto sú to SKAUTI MYSLIA GLOBÁLNE?

V našom tíme sa venujeme globálnemu vzdelávaniu, ktoré nám pomáha lepšie chápať vzájomné prepojenie ľudí, miest, ekonomík a prírody. Vďaka tomu dokážeme rozpoznať príčiny a dôsledky rôznych globálnych problémov a uvedomiť si našu úlohu v ich riešení. No tu sa to nekončí – globálne vzdelávanie nás motivuje nielen k tomu, aby sme kriticky vnímali svet okolo nás, ale aj aby sme sa aktívne zapájali do pozitívnych zmien. 

Naším cieľom je prinášať globálne témy do skautingu a podporovať mladých ľudí, aby rozvíjali kritické myslenie a angažovali sa vo veciach, ktoré ovplyvňujú nielen ich, ale aj celú spoločnosť. Tvoríme programové prvky pre skautské oddiely, organizujeme workshopy a diskusie na témy ako klimatické zmeny, aktívne občianstvo, migrácia, boj proti diskriminácii či dezinformáciám. Globálne vzdelávanie je o porozumení súvislostí, no zároveň aj o tom, ako konať. Preto chceme mladých ľudí nielen informovať, ale aj inšpirovať k reálnym krokom, ktoré môžu niečo zmeniť. Pri tom celom myslíme na heslo „pokúsme sa zanechať tento svet o niečo lepší, než sme ho našli.“ 

Foto: Archív tímu Skauti myslia globálne

Pridaj sa k nám

Chceš meniť svet a nezostať len pri slovách? Ak ťa zaujímajú globálne témy, teraz je ten pravý čas pridať sa do tímu Skauti myslia globálne. Hľadáme nových členov, ktorí sa chcú podieľať na našej iniciatíve a chuti prispievať k pozitívnym zmenám. Spájame skautov, ktorým záleží na riešení aktuálnych globálnych výziev. Ak nechceš o nich len diskutovať, ale aj konať, pridaj sa k nám. Staň sa súčasťou tímu, ktorý premieňa myšlienky na konkrétne skutky. Spoločne môžeme priniesť tieto témy viac do skautingu a ukázať, že nám záleží na budúcnosti našej planéty.

V tíme radi privítame nové tváre na tieto pozície:

  • písanie informačných článkov 
  • riadenie sociálnych sietí a PR 
  • tvorba programov a programových prvkov
  • písanie a realizácia projektov
  • prednášanie a workshopy na kurzoch
  • spravovanie webu (zanietenie pre globálne témy nie je podmienkou)

no budeme radi keď sa prihlásiš, aj ak by si chcel*a zastávať rolu, ktorá nie je výslovne uvedená.

Pri členstve v tíme je odporúčaný minimálny vek 17 rokov, ale uvítame aj mladších záujemcov, ktorí sú motivovaní a pripravení prispieť svojimi vedomosťami a energiou. To je jediná rozhodujúca podmienka!

Už teraz v októbri plánujeme teambuilding v okolí Kežmarku, kde radi privítame aj nových členov. Tento teambuilding je ideálna príležitosť spoznať náš tím, zapojiť sa do našich aktivít a zistiť, ako presne môžeš prispieť aj ty. Chceš byť súčasťou tímu, ktorý mení svet? Nezmeškaj túto príležitosť a pridaj sa k nám ešte dnes!

KLIKNI SEM A PRIDAJ SA K NÁM!

Ešte nás nesleduješ na Instagrame? Je načase to zmeniť tu!

Všetky novinky o Globálnom vzdelávaní sa dozvieš na www.skauting.sk/projekt.
ZDIEĽAŤ