Recept na TOP kvalitu od 1. oddielu HOK-A-TAKA

  Skauting
1071

Z hodnotenia kvality oddielov 2020 vzišlo až 23 TOP kvalitných oddielov. Ako sa im to podarilo? Čo nám odporúčajú alebo naopak, čomu radia vyvarovať sa?

Po stopách TOP kvalitných oddielov 2020

Vďaka kvalitným a aktívnym oddielom sa môže naša organizácia posúvať stále vpred. Hodnotenie kvality sa snaží zhodnotiť činnosť a motivovať oddiely, zároveň však získava aj dôležité dáta pre organizáciu. Zozbierané dáta nám umožňujú zistiť, na čo sa v ďalšej činnosti zamerať a na čo viac upriamiť pozornosť.

V najbližších týždňoch by sme vám radi predstavili pár receptov, odporúčaní, tipov, ale aj trikov, ako sa čo najviac priblížiť k top kvalite oddielu. Pre autentickosť sme sa obrátili priamo na oddielové vodkyne a vodcov oddielov, ktorým sa to podarilo za rok 2020. Oslovili sme pár z nich s tým, aby nám prezradili ten ich recept, ktorým oddiel vedú k dosiahnutiu jeho najvyššieho potenciálu. Veríme, že nasledujúce riadky rád, slov opisujúce ich činnosť pomôže nejednej vodkyni a vodcovi pri vedení oddielu.

Recept na TOP kvalitu

Prinášame rýchle pečenie s vodkyňou 1. oddielu HOK-A-TAKA, Lenkou Šubovou zo 41. zboru T.G. Masaryka Topoľčianky. Recept vám zaberie veľa času, avšak výsledok bude stáť za to!

Na začiatok roku si sadne oddielová rada a spojí svoje hlavy dokopy. Výsledkom tejto dlhej, no veľmi užitočnej debaty je vízia, s ktorou sme všetci stotožnení. Teraz, keď už vieme, čo chceme upiecť, vyhrnieme si rukávy a pustíme sa do práce.

Do cesta dáme veľkú misku tímovej spolupráce, trošku menšiu misku efektívnej komunikácie, šálku túžby sa stále zlepšovať a vzdelávať (vzdelanie jednotlivých členov hrá veľkú úlohu), druhú šálku silnej motivácie, polievkovú lyžicu zodpovednosti a čajové lyžičky zábavy, oddychu i priateľstva.

Na záver už len pridáme štipku úprimnej spätnej väzby a reflexie. Cesto rovnomerne nalejeme do formy, ktorú si vopred určíme. Pečieme pri optimálnej teplote 365 dní v roku. Držíme palce!

Za oddielovú radu – Lenka “Spachtoš” Šubová