Túry+: Povinnosť voči okoliu

Reportáž
172
Foto: Archív tímu Túry+

Prvá akcia Túry+ je za nami a môžeme povedať, že sa vydarila! Skauti z rôznych kútov Slovenska si 21. septembra užili skvelý čas v Tatrách. Väčšina z nás bola zo Západoslovenskej skautskej oblasti, ale pridali sa aj skauti z východu, spod Tatier a zo Žiliny. 

Piatková pohodička v Poprade

Aj keď sme oficiálne začínali až v sobotu, už v piatok večer sme sa mohli stretnúť v Poprade. Tí, čo nechceli vstávať príliš skoro, využili možnosť prespať v popradskej klubovni. Piatkový večer sme strávili zoznamovacími aktivitami a prechádzkou po Poprade, čo nám pomohlo lepšie sa spoznať a pripraviť na nasledujúci deň. 

Foto: Archív tímu Túry+

Ráno na Hrebienok

Sobotné ráno nás všetkých privítalo v Starom Smokovci, kde sme sa zoznámili, rozdelili si menovky a hneď vyrazili na Hrebienok. Tam sme si dali krátky oddych na tráve a desiatu, aby sme nabrali sily na ďalší program. Nasledovala zaujímavá aktivita – v skupinách sme sa zamýšľali nad tým, ako rôzne emócie ovplyvňujú naše okolie. Kreslenie na papier na tému „emócia“ nám otvorilo nové pohľady. 

Foto: Archív tímu Túry+

Výšľap na chatu

Po rozdelení na dve skupiny sme sa vybrali rôznymi trasami. Kratšia a dlhšia cesta však mali jednu spoločnú výzvu – preplnené turistické chodníky. Aj tí, čo chceli ísť rýchlejšie, museli kvôli davu spomaliť. Nakoniec sme sa všetci opäť stretli na Zamkovského chate, kde sme si dopriali čas na obed. 

Foto: Archív tímu Túry+

Instagramové reelsy a workshopy

Po obede prišla na rad kreatívna časť programu – tvorba krátkych videí (reels) na Instagram. Všetci sme sa do toho pustili s nadšením a výsledky boli skvelé! Keď nám však začalo byť chladno, rozhodli sme sa pokračovať programom na Hrebienku. Cestou dolu sme sa snažili už zrýchliť, aby sme stihli náš vlak. 

Na Hrebienku sme spustili debatu o problémoch v družinách. Každý dostal priestor sa vyjadriť a zdieľať svoje skúsenosti, takže to bolo veľmi prínosné. Následne sme sa vrhli na workshop, počas ktorého sme si spoločne vyrábali náramky. 

Foto: Archív tímu Túry+

Hektický záver, ale úspešný deň

Cestou dole z Hrebienka už bol trochu stres, keďže sme začali meškať, no našťastie sme vlak stihli, aj keď sme sa už nestihli poriadne rozlúčiť – väčšina z nás utekala na svoje vlaky domov. Akcia však dopadla skvelo a celý deň mal pohodovú atmosféru, hlavne vďaka úžasnému prostrediu Tatier. 

Už teraz sa teším na ďalšie Túry+! 

Autor: Patrik Suchý – tím Túry+

ZDIEĽAŤ