ReceptárSkautské Horalky (cca 10 ks)

Skautské Horalky (cca 10 ks)

Ulož si tento článok na neskôr
Tento článok máš uložený

4 pláty tenkých tortových oblátok
20 g stuženého tuku (Cera)
100 g čokolády na varenie

Plnka:
350 g arašidového masla
3-4 tuby kakaového Salka
zmäknutá Hera alebo maslo
práškový cukor (podľa chuti)

Plnka:

Arašidové maslo zmiešame so Salkom a postupne pridávame zmäknutú Heru alebo maslo, pokiaľ nám nevznike roztierateľná hmota (krém). Ak je krém málo sladký alebo nemá ideálnu chuť podľa vašich predstáv, postupne pridávame práškový cukor, až kým nedosiahneme tú pravú chuť.

Poleva:
Do menšieho hrnca dáme pokrájanú Ceru s polámanou tabuľkou čokolády. Hrniec vložíme do väčšieho hrnca s horúcou vodou. Ceru s čokoládou v tomto vodnom kúpeli za občasného miešania roztopíme a poleva je hotová. Necháme ju vo vodnom kúpeli, aby nám nestvrdla.

Postup:
Krém rovnomerne poroztierame na pláty oblátok, ktoré potom dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Následne ich režeme zúbkatým nožíkom na obdĺžniky ľubovoľnej veľkosti. Boky namáčame v čokoládovej poleve, aby získali vzhľad Horaliek. Poukladáme na alobal alebo papier na pečenie, dáme na 5 minút do chladničky a originálne skautské Horalky máme hotové!
Sú oveľa lepšie než klasické Horalky a hodia sa na akúkoľvek príležitosť.

Dobrú chuť!

Páči sa ti článok? Odporuč ho svojim priateľom

Vyberáme na rovnakú tému

Veľkí-malí v Budapešti – malá-veľká Budapešť

Už je to v 2. oddiele Veľkých-malých Spišský Hrhov (takmer) tradícia. Opäť, tretí rok za...

Buď pripravený… na jarný reštart!

Odložením zimných búnd a kabátov prichádza príležitosť sa opäť zvítať s dlhšími teplejšími dňami. Jar už notoricky...

Fifov svet poštových známok

Jeho zberateľskou vášňou je skautská filatelia. Je jedným z mála filatelistov – skautov, ktorý...

Najnovšie na skaut.sk

Dnes najčítanejšie