Andre’s burger (cca 4ks)

Receptár
5071

Mäso:
250g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
grilovacie korenie alebo korenie na steaky
soľ

Omáčka:
majonéza s octom
kečup
plnotučná horčica
práškový cukor

Ostatné ingrediencie:
2 sterlizované uhorky
2 rajčiny
polovica hlavy ľadového šalátu
polovica cibule
8 plátkov syra typu Čedar alebo Ementaler
hamburgerová žemľa sypaná sezamom

Postup:
Mäso podľa chuti osolíme a okoreníme a na papieri na pečenie tvarujeme plátky s hrúbkou 0,5cm a s priemerom 8-10cm, ktoré smažíme na malom množstve oleja do tmavohnedej farby.

Omáčku si vytvoríme podľa chuti zmiešaním všetkých troch ingrediencií. Ak nemáme majonézu s octom, pridáme obyčajný ocot.

Rajčiny a uhorky si nakrájame na kolieska, cibuľu posekáme nadrobno, šalát nakrájame na dhšie pásiky.

Žemľu rozrežeme na polovicu a z oboch vnútorných strán nasucho opečieme dohneda, potrieme ju 1 až 2 lyžicami omáčky, položíme mäso, na ktoré dáme na seba a krížom plátky syra, ľadový šalát, koliesko rajčiny, dve kolieska sterlizovanej uhorky, posypeme sekanou cibuľou a prikryjeme deklom – vŕškom žemle.

Podávame s hranolkami a obľúbeným nápojom.
Dobrú chuť!

ZDIEĽAŤ