ReceptárAndre’s burger (cca 4ks)

Andre’s burger (cca 4ks)

Ulož si tento článok na neskôr
Tento článok máš uložený

Mäso:
250g mletého mäsa (bravčové alebo hovädzie)
grilovacie korenie alebo korenie na steaky
soľ

Omáčka:
majonéza s octom
kečup
plnotučná horčica
práškový cukor

Ostatné ingrediencie:
2 sterlizované uhorky
2 rajčiny
polovica hlavy ľadového šalátu
polovica cibule
8 plátkov syra typu Čedar alebo Ementaler
hamburgerová žemľa sypaná sezamom

Postup:
Mäso podľa chuti osolíme a okoreníme a na papieri na pečenie tvarujeme plátky s hrúbkou 0,5cm a s priemerom 8-10cm, ktoré smažíme na malom množstve oleja do tmavohnedej farby.

Omáčku si vytvoríme podľa chuti zmiešaním všetkých troch ingrediencií. Ak nemáme majonézu s octom, pridáme obyčajný ocot.

Rajčiny a uhorky si nakrájame na kolieska, cibuľu posekáme nadrobno, šalát nakrájame na dhšie pásiky.

Žemľu rozrežeme na polovicu a z oboch vnútorných strán nasucho opečieme dohneda, potrieme ju 1 až 2 lyžicami omáčky, položíme mäso, na ktoré dáme na seba a krížom plátky syra, ľadový šalát, koliesko rajčiny, dve kolieska sterlizovanej uhorky, posypeme sekanou cibuľou a prikryjeme deklom – vŕškom žemle.

Podávame s hranolkami a obľúbeným nápojom.
Dobrú chuť!

Páči sa ti článok? Odporuč ho svojim priateľom

Vyberáme na rovnakú tému

Veľkí-malí v Budapešti – malá-veľká Budapešť

Už je to v 2. oddiele Veľkých-malých Spišský Hrhov (takmer) tradícia. Opäť, tretí rok za...

Buď pripravený… na jarný reštart!

Odložením zimných búnd a kabátov prichádza príležitosť sa opäť zvítať s dlhšími teplejšími dňami. Jar už notoricky...

Fifov svet poštových známok

Jeho zberateľskou vášňou je skautská filatelia. Je jedným z mála filatelistov – skautov, ktorý...

Najnovšie na skaut.sk

Dnes najčítanejšie