Čo potrebujeme:
4 polievkové lyžice hladkej múky
0,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
4 polievkové lyžice práškového cukru
2 polievkové lyžice Granka
1 vajce
3 polievkové lyžice oleja
3 polievkové lyžice mlieka
1 hrnček
Pracovný postup
1. Na začiatok si v hrnčeku zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva, cukrom a Grankom.
2. Do zmiešanej zmesi pridáme jedno vajíčko a opäť premiešame.
3. Pridáme 3 polievkové lyžice oleja a 3 polievkové lyžice mlieka. Dobre premiešame, aby sme dostali hmotu bez hrudiek.
4. Takto pripravenú zmes v hrnčeku dáme do mikrovlnnej rúry na zhruba 3,5 až 5 minút. Na mikrovlnke nastavíme najvyšší výkon – okolo 1 000 wattov.
5. Počkáme, až kým naša bábovka nezačne z hrnčeka vykúkať – tak, ako na fotke. Potom môžeme mikrovlnku pokojne vypnúť. Nevadí, že ešte neprešlo celých päť minút. Bábovka je už hotová.
6. Bábovku sa pokúste ešte za tepla vyklopiť a naservírovať. Odporúčame nakrájať na menšie úhľadnejšie kúsky – buď na kolieska, alebo iné geometrické útvary, podľa fantázie. Pozor však na prsty. Bábovka bude ešte páliť. Podávajte s ovocím a šľahačkou. Fantázii sa medze nekladú.