Staň sa lídrom budúcnosti – Prihlás sa na Gillwellskú inštruktorskú lesnú školu!

Pozvánka
52
Foto: Vladislav Kakody

Hľadáš spôsob, ako ďalej rozvíjať svoje vodcovské schopnosti a prispieť k rastu slovenského skautingu? Gillwellská inštruktorská lesná škola (GILŠ) ti ponúka jedinečnú príležitosť stať sa inštruktorom SLSK – lídrom, ktorý formuje budúcnosť skautského hnutia. Prihlasovanie na GILŠ 2025 sa otvára v decembri a ak máš ambíciu viesť, inšpirovať a rozvíjať ďalšie generácie skautov, neváhaj a prihlás sa!

Gillwellská inštruktorská lesná škola (GILŠ) je najvyššou úrovňou skautského vzdelávania, ktorá vychováva budúcich lídrov s víziou a odhodlaním. Ak sa chceš stať inštruktorom Slovenského skautingu (SLSK), otvára sa ti výnimočná príležitosť! Prihlasovanie na GILŠ 2025 sa spúšťa už v decembri a čaká na teba jedinečná cesta plná výziev a príležitostí.

Prečo si vybrať GILŠ?

GILŠ je viac než len kurz – je to miesto, kde sa stretávajú inšpiratívni lídri, ktorí sa snažia skauting posúvať vpred. Absolvovaním GILŠ nielenže získaš hodnosť Inštruktor SLSK, ale budeš pripravený prevziať zodpovednosť za vzdelávanie a strategické vedenie skautingu na všetkých úrovniach. GILŠ je tvojou príležitosťou stať sa súčasťou komunity lídrov, ktorí formujú budúcnosť.

Čo môžeš očakávať?

Program GILŠ je rozdelený do troch častí – jarnej (10. – 13. apríla 2025), letnej (22. – 31. augusta 2025) a jesennej (7. – 9. novembra 2025), pričom si vyžaduje aj ďalšiu časovú investíciu počas roka, ako napríklad prácu na inštruktorskom projekte či stretnutia s tútorom. Počas tohto intenzívneho tréningu rozvinieš svoje schopnosti strategického myslenia, vedenia tímov a organizovania vzdelávacích podujatí. Na GILŠ sa neučíš len praktické zručnosti, ale pripravuješ sa na úlohu lídra, ktorý bude strategicky viesť skauting s dlhodobým pozitívnym vplyvom na spoločnosť. 

Foto: Vladislav Kakody

Podmienky účasti

Ak chceš byť zaradený do výberového procesu, je potrebné splniť nasledujúce kritériá:

  • vek 20+ rokov,
  • udelená hodnosť vodca,
  • skúsenosť s prednášaním na vzdelávacích akciách alebo vedením na oblastnej, národnej či medzinárodnej úrovni,
  • aspoň dve odporúčania od inštruktorov SLSK, ktoré potvrdia tvoje schopnosti a prínos pre skauting.

Začni sa pripravovať už teraz!

Hoci sa prihlasovanie na GILŠ 2025 otvára až v decembri, nič ti nebráni začať s prípravami už teraz. Kľúčovým krokom je získať odporúčania od inštruktorov SLSK, ktorí podporia tvoju účasť na GILŠ. Oslov ich včas, aby si mal dostatok priestoru na prípravu svojej prihlášky. Práve odporúčania môžu byť tým rozhodujúcim faktorom, ktorý ti pomôže zabezpečiť miesto medzi účastníčkami a účastníkmi GILŠ.

Nečakaj na poslednú chvíľu, začni už dnes a priprav sa na cestu, ktorá z teba spraví lídra budúcnosti Slovenského skautingu!

Nepremeškaj túto príležitosť. Prihlasovanie začína v decembri 2024!

SpracovalaEva Novotná – Škorica