Pridajte sa na Scout Week in Taizé 2016!

  Pozvánka
1269

Slovom Taizé je nazývaná medzinárodná ekumenická komunita v dedinke Taizé vo Francúzsku. Na tomto mieste prebiehajú každý týždeň stretnutia mladých kresťanov z rôznych cirkví, ktoré sú zamerané na vnútorný život a ľudskú solidaritu. Súčasťou je modlitba s typickými spevmi 3x do dňa, zamyslenia nad Bibliou so zdieľaním v skupinkách. Samozrejmosťou je tiež podieľanie sa na chode komunity a nechýba ani zábava.

Skautský týždeň je najlepšou kombináciou toho, čo Taizé ponúka “bežne“ a špeciálneho programu pre nás, skautov. Tento program sa skladá z rôznych aktivít zameraných na vieru a skauting, hier a tiež poznávanie skautov zo zahraničia a toho, ako skauting u nich vyzerá.

Dátum: 24.-31.júl 2016
Prihlasovanie: na katarina.rausova@skauting.sk do 10. júna 2016
Cena: 50€ + cesta

Prihlásení do 31.3.2016 20.4.2016 dostanú príspevok na cestu.
Viac informácii o skautkom týždni.

Kto by váhal, nech si prečíta spätnú väzbu z minulého roku

Taizé! Proste…vau. Úžasné miesto plné Boha-chtivých mladých z celého sveta! Prvý krát som bola v Taizé minulý rok (leto 2014). Obávala som sa: „Fu, 3 krát denne do kostola, to si neviem predstaviť…“
Uvidíte, že v Taizé je to niečo úplne iné. – Každodenné Taizé chvály sú zážitok! Keď tisíc ľudí spieva naraz Bohu! Je to proste SILA!
Že neviete spievať? A viete sa modliť? No tak vidíte. Netreba úžasný hlas, stačí spievať zo srdca Ja som sa až v Taizé „naučila“ modliť. Lebo tam je to skrátka vyšší level.
Okrem vzťahu s Bohom, ktorý bude silnejší ako kedykoľvek predtým, spoznáte hróózne veľa super ľudí. Ja som sa tam skamošila so Španielmi, Francúzmi, Angličanmi, Švédkou, Nemkami, … všetci sú tam milí, usmievaví, a chcú sa
rozprávať, hrať, smiať,blázniť…

Daria, 16

Čo pre mňa znamenal Scout Week v Taize? Bolo to skvelé miesto so skvelými ľuďmi. Kde som načerpal novú Božiu energiu a spoznal nových priateľov. 😉

Martin, 17

Články publikované pod autorstvom časopisu Médium sú texty určené pre cieľovú skupinu v roverskom veku, texty zo starších čísel časopisu, alebo texty bez uvedenia autorstva.
ZDIEĽAŤ