Náčelníctvo malo víkendové zasadnutie

Náčelníctvo
60
Foto: Matúš Mahút

V septembri zasadlo Náčelníctvo SLSK po siedmykrát, opäť osobne na celý víkend. Táto príležitosť priniesla viacero bodov do programu i možností spoznať sa navzájom.

Viac priestoru venovalo N-SLSK Strategickému plánu, ako napreduje celkovo i v jednotlivých témach. Blíži sa stretnutie Náčelníctva a Ústredia, kde bude oveľa podrobnejšie rozobratie cieľov. Tiež prebehla diskusia o hľadaní členov do Strategickej komisie.

Podarilo sa otvoriť aj tému, na ktorú nezvykne bývať čas a pritom je kľúčová pre Slovenský skauting – Integrity management. Sem patria témy ako Safe from harm, Konflikt záujmov a ďalšie, ktoré hodnotovo robia skauting skautingom a zároveň bezpečným miestom. Členovia N-SLSK vidia význam v komunikácii so Zmierovacou radou a spoločnom nastavení tejto agendy.

Jednoznačne zaujímavou témou bolo hodnotenie CEJ. Koordinátor Adam poskytol pohľady organizátorov i účastníkov z dotazníka. V krátkosti sa diskutovalo o poučeniach do budúcnosti alebo o šíriacom sa hoaxe väčšej finančnej straty jamboree.

Keďže sa darilo body prechádzať svižne, ostal čas aj na teambuildingové aktivity – návšteva Vinobrania a koncertu Billyho Barmana.

Počas víkendu prešlo N-SLSK aj ďalšie témy. Viac o nich si viete prečítať v zápisnici na skauting.sk v sekcii Základné dokumenty.

Okrem spomenutých bodov mali členovia N-SLSK čas aj na osobné rozhovory a spoločné aktivity na lepšie spoznanie sa. Je to dôležitý predpoklad na spoločné fungovanie.

  1. Sumár správ – rýchly prehľad čo sa deje v rade.
  2. Kontrola plnenia uznesení Malého snemuN-SLSK.
  3. Prijatie uznesení hlasovaných per rollam.
  4. Oblasti – spolupráca.
  5. Strategický plán.
  6. Úlohy členov po roku.
  7. Hodnotenie členov N-SLSK (skupina, individuálne…).
  8. Integrity management – ako ďalej?
  9. Emailové adresy na doméne skauting.sk.
  10. Členovia Správnej rady NBP.
  11. Strieborný trojlístok.
  12. GILŠ – Vox populi.
  13. CEJ hodnotenie & follow-up.
  14. Nová stratégia WOSM z WSC.
  15. Výstupy z WSC.
  16. Zapisovateľ/ka.
  17. Systém TeePee.
  18. Starý manuál.
Náčelník Slovenského skautingu
ZDIEĽAŤ