Hľadáme vlakové hliadky na rozvoz Betlehemského svetla

  Betlehemské svetlo
216
Odpálenie Betlehemského svetla na Hlavnej stanici v Bratislave, z ktorej sa každoročne začína vlakový rozvoz po Slovensku. Foto: Slovenský skauting – Marián Suvák

Vydajte sa aj tento rok na tradičnú cestu vlakom s Betlehemským svetlom a rozdávajte radosť a nádej na jednej z mnohých vlakových trás po celom Slovensku. Otvárame prihlasovanie pre skautské posádky na dobrodružnú cestu zo západu na východ.

Pre aktuálny rok 2024 pripravujeme štandardný grafikon vlakových trás, na ktorých sa zúčastnia 3-členné skautské hliadky, aby na jednotlivých vlakových staniciach mohli odpaľovať Plamienok z Baziliky Narodenia Pána v Betleheme a tak spolu s ním šíriť radosť a nádej.

Presný harmonogram vlakových trás sa každoročne upravuje podľa aktuálne vydaného grafikonu a inak tomu nebude ani v tomto roku. Nakoľko však ZSSK vydáva neskôr a my prihlasovanie spúšťame v predstihu, tak v finálnych trasách môže dôjsť ku korekciám.

  • Vlakový rozvoz sa uskutoční v sobotu, 21. decembra 2024.

Na tento deň hľadáme dobrovoľníkov spomedzi členov Slovenského skautingu, ktorí by pomohli rozviesť Betlehemské svetlo po celom Slovensku.

Vedúci posádky môže prihlásiť svoju 3-člennú skautskú hliadku najneskôr do štvrtka 31. októbra 2024 prostredníctvom tohto formulára. Pri prihlasovaní, prosím, nezabudnite vypísať všetky potrebné údaje.

Priebeh prihlásenia

  • Prihlásenie hliadky na rozvoz Betlehemského svetla 2024 prostredníctvom formulára (do 31. 10. 2024).
  • Uzavretie prihlasovania a zatriedenie prihlásených hliadok na jednotlivé vlakové trasy (do 7. 11. 2024).
  • Kontaktovanie prihlásených hliadok a zber údajov potrebných pre zabezpečenie prevozu (do 15. 11. 2024).
  • Hľadanie vlakových hliadok na pokrytie neobsadených trás.

Upozornenie

Vzhľadom na zvýšený záujem o niektoré, zväčša hlavné trasy nepovažujte odoslanie formulára za prihlášku, ktorá vám účasť na vami želanej trase zaistí. O pridelení trasy budete informovaní e-mailom.

Koordinátor Betlehemského svetla na Slovensku. V rokoch 2011-2022 šéfredaktor skautských časopisov Skaut a Médium.
ZDIEĽAŤ